Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου!!

Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση…

Στις 26/1/2012 στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα,  υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα «πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο», που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος… Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.

Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία  «κατά της πειρατείας», και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: «Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD».

Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.

Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι «παραβάτες». Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.

Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία:

«Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…

Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα  τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.

Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.
Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ACTA διαβάστε εδώ.

πηγή: logia-tou-aera.blogspot.com

Advertisements

About melita

Θα 'θελα να φωνάξω τ' όνομά σου, αγάπη, μ' όλη μου τη δύναμη. Να το φωνάξω τόσο δυνατά που να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο, καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει... Τάσος Λειβαδίτης
This entry was posted in Ειδήσεις,γεγονότα ,περίεργα, για να γελάσουμε and tagged , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου!!

 1. Ο/Η moodytimes λέει:

  Ασφαλώς και το ζητούμενο είναι η παρακολούθηση,όσο μπορούν τουλάχιστο διοτι εντελώς να το πετύχουν είναι αδύνατον,των πολιτών μέσω σιαδικτύου.Το COPYRIGHT ή το πνευματικό δικαίωμα είναι πρόφαση,Δε μπορεί ένα παιδάκι 10 χρονών να ξέρει απο που θα «κατεβάσει» ταινίες,βιβλία ή άλμπουμς και να μη το ξέρουν οι διώξεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.Θυμάσαι με το PIRATE BAY τι έγινε?Υποτίθεται το έκλεισαν αλλα ξαναλειτουργεί μια χαρά και καλύτερο απο πρίν.
  Να πάρουμε το google,αν βάλεις download πόσες ιστοσελίδες θα σου υποδείξει?Αν εγώ πουλάω παράνομο προιόν δε θα περιμένει κανείς να με πιάσει εν ώρα πώλησης,το μαγαζ’ι μου είναι παράνομο άρα το κλέινεις,Η μάχη έχει χαθει πριν γίνει,έναν θα κλείνουν 100 θα βγαίνουν το ζήτημα είναι να φοβηθούν οι πολίτες.Όσο για την αναπαραγωγή ειδήσεων απ’όσο ξέρω αν αναφέρεις την πηγή είσαι νομικά κατοχυρωμένος αλλιώς θα έπεφταν μηνύσεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις,εφημερίδες κλπ κλπ.Τέλος πάντων όπως προείπα κάποιοι φοβούνται περισσότερου τους πολίτες απ’ότι οι πολίτες φοβούνται αυτούς….και δε νομίζω να μου κάνουν μήνυση γι’αναπαργωγή της φράσης οι Anonymous.
  Καλό μεσημέρι

  • Ο/Η melita λέει:

   Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αποσκοπούν αλλά πραγματικά είναι αδιανόητο αυτό που πάει να γίνει. Αν περάσουν τα όσα θέλουν (για την ακρίβεια όχι αν περάσουν αλλά αν τεθούν σε ισχύ) δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης του internet (με την έννοια πως αν δεν μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν μουσική, ταινίες, προγραμμάτα, ή ακόμα και να μοιραστείς κάτι με φίλους, ποιος ο λόγος να έχεις internet?) και άρα θα χάσουν πολλά περισσότερα από τις διαφημίσεις που πλέον δεν θα αποδίδουν τα κέρδη που απέδιδαν.
   Όσο για την πηγή, από όσο ξέρω ακόμα και αν την αναφέρεις δεν είσαι κατοχυρωμένος αφού πρέπει να ζητάς την άδεια του συγγραφέα του αρχικού post. Τέλος πάντων ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει γιατί δεν είμαι σίγουρη για το «εκφοβισμό» αλλά ότι θα επικρατεί ανασφάλεια μετά από την ισχύ του νόμου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο.
   Σου εύχομαι να περάσεις όμορφα την σημερινή ημέρα.
   Καλό απόγευμα! 🙂

 2. Ο/Η moodytimes λέει:

  Πληκτρολόγησα βιαστικά και βγήκαν και χαριτωμενιές όπως «περισσότερου» ή «σιαδίκτυο»…. τη κατανοησή σας λαέ του WORDPRESS

 3. Ο/Η koufetarios λέει:

  Θεωρώ πως το ίντερνετ είναι ένας κόσμος που ο κάθε χρήστης πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να περάσει αυτό που θέλει σε άλλους. Θα τον λογοκρίνουν, θα τον διαγράφουν, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να μας κλείσουν το στόμα.. Γιατί οι χρήστες είναι αυτοί που βρίσκουν τρόπους να διαρρέουν αυτό που θέλουν. Η κόσμος και η τεχνολογία του ίντερνετ είναι πιο ισχυρή από την ασφάλεια του…

  • Ο/Η melita λέει:

   Δεν ξέρω κατά πόσο έχεις δίκιο αλλά θέλω να ελπίζω πως έχεις . Πάντως συμφωνώ πως είναι νωρίς ακόμα για να μας κλείσουν το στόμα. Το θέμα είναι ότι κάποιες φορές δεν έχεις επιλογές.
   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι 🙂

 4. Ο/Η Νέστορας λέει:

  συμφωνώ με τον μουντυ οτι πιο πολύ για εκφοβισμό πρόκειται. άλλωστε πάντοτε θα βγαίνει κάτι καινούριο για την ελεύθερη ανταλλαγή προϊόντων, λέγε με napster, emule, torrent, rapidshare, whatever. βλ. και pirate bay για παράδειγμα που πε ο μουντυ, που τους έχουν σκοτίσει τόσα χρόνια με μηνύσεις και κλεισίματα. (το αντιμετωπίζουν πάντως αισιόδοξα: http://bit.ly/AakhiP).

  οι «δικοί μας» νομίζω πως δεν παίρνουν πρέφα για να υπογράψουν τέτοια πράγματα, ή να κυνηγήσουν όντως κάποιον. εν τάξει, είχε γίνει με κάποια torrentάδικα, αλλά για κανένα λόγο δε γίνεται συστηματικά. (επίσης, θυμήθηκα τον κωλοτούμπα: http://bit.ly/asSK50).

  η αλήθεια είναι οτι πολύ περισσότερο με ενοχλεί η αλλαγή πολιτικής απορρήτου της γοογλε και οι συνέπειες που θα χει, παρά οι σπασμωδικές κινήσεις των κυβερνήσεων..

  • Ο/Η melita λέει:

   Δεν ξέρω κατά πόσο αφήνονται περιθώρια για να ανοιγοκλεισίματα αλλά ούτε και αυτή είναι κατάσταση. Οι δικοί μας σαφώς δεν παίρνουν πρέφα αλλά κάπου είχα διαβάσει πως για παράδειγμα το Blogspot.com θα γίνει blogspot.com.gr για να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος. Οπότε το γεγονός ότι αυτό το διαίρει και βασίλευε θα γίνει και σε άλλες σελίδες με κάνει να υποψιάζομαι πολλά.
   Τέλος πάντων, ας ελπίζουμε στο καλύτερο. Καλό βραδάκι να έχεις και χρόνια πολλά για την ημέρα. Να περάσεις όμορφα 🙂

   • Ο/Η Νέστορας λέει:

    νομίζω πως το ίντερνετ ήρθε για να μείνει, συμπεριλαμβανομενης της μετάδοσης πληροφορίας. θα δούμε όπως και να χει!
    χρόνια πολλά κι από δω λοιπόν και καλή όρεξη! (είπε ο κοιλιόδουλος!) φιλιά!

    • Ο/Η melita λέει:

     Ακριβώς, ο χρόνος θα δείξει.
     χαχαχα όλοι έχουμε αδυναμία στο φαγητό άλλωστε σήμερα το απαιτεί και η μέρα (η δικαιολογία!).Φιλια!

 5. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλησπέρα Melita μου!
  Ναι το έχω υπ’ όψη μου… αυτό που βασικά θα προσπαθήσουν να κάνουν, είναι να μη κυκλοφορούν video με αποκαλύψεις πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου, γιατί κυκλοφορούν εκατοντάδες στο you tube…αυτές φοβάται το διεθνές «σύστημα»!
  Βλέπεις το μόνο όπλο που διαθέτουμε «εμείς» και το οποίο «αυτοί» τρέμουν είναι η πληροφόρηση!
  Λαμβάνω προσωπικά πάρα πολλά τέτοια mail κάθε μέρα…πώς θα τα ελέγξουν;
  Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, φιλάκια και καλή συνέχεια! :))

  • Ο/Η melita λέει:

   Καλησπέρα μαγισσούλα μου. Είχε πάρει το μάτι μου σε ένα άρθρο ότι θα πέσει παρακολούθηση μέχρι και σε προσωπικές συνομιλίες προκειμένου να μην διαρρέει κάποια πληροφορία μέσω mail. Και εμένα μου έρχονται πάρα πολλά mail κάθε ημέρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά από ότι φαίνεται είναι απελπισμένοι. Και ως γνωστόν οι απελπισμένοι άνθρωποι καταφεύγουν σε απελπισμένες λύσεις…
   Να έχεις ένα γλυκό βράδυ σου στέλνω αγγελικά φιλάκια!:)

 6. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Και προφανώς είναι μέσα στα πλαίσια της τρομοκρατίας που βιώνουμε και αυτές τις μέρες…Melita μου…
  Το όπλο του κακού είναι ο φόβος…γι αυτό ας μη τους κάνουμε τη χάρη…
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια! :))

 7. Ο/Η Τελευταίος λέει:

  Μελίτα, νομίζω ότι, πλην της Άιναφετς, οι προηγούμενοι που σχολίασαν δεν έχουν καταλάβει όλο το βάθος της ACTA. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται. Για παράδειγμα, αν εγώ γράψω στο ιστολόγιό μου ότι ο τάδε είπε «αυτό», ειδικά άμα δεν έχω παραπομπή προς αυτόν, τότε ο τάδε θα πάει στη WordPress κι εκείνοι θα πρέπει να με φιμώσουν κλείνοντάς μου το ιστολόγιο. Θα μου πεις και τι έγινε; Μπορείς να πας αλλού! Αμ, δε, γιατί στο εν τω μεταξύ θα μου έχουν κόψει παντελώς την πρόσβαση στο internet γιατί ο ISP δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς. Και μετά ο τάδε θα στείλει και τους δικηγόρους του σπίτι και θα μου πουν: «Τελευταίε, χρησιμοποίησες μια πρόταση που είχε πει ο τάδε. Αυτή η πρόταση είναι κατοχυρωμένη με πνευματικά δικαιώματα και για τη χρήση της μας χρωστάς τόσα. Ή τα πληρώνεις ή θα σου τα φάνε οι δικηγόροι γιατί θα σου κάνουμε αγωγές ακόμα και για τον αέρα που αναπνέεις!»

  Θα μπορούσα να κάνω μακροσκελή ανάπτυξη του θέματος, αλλά νομίζω δεν είναι σωστό. Με μια ματιά στο ιντερνετ, πέρα από το λινκ που έχεις δώσει, μπορεί ο καθένας να δει τι ακριβώς είναι η ACTA. Ευτυχώς οι SOPA & PIPA δεν πέρασαν (για την ώρα…)

  Την καλημέρα μου.

  • Ο/Η melita λέει:

   Είναι μεγάλο ζήτημα η Acta και δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει. Πάντως είναι σκοινί τεντωμένο. Μακάρι να μην τεθεί σε ισχύ (χλωμό το βλέπω, αλλά όσο ζω ελπίζω). Αυτό που λες με τα πνευματικά δικαιώματα το έχω διαβάσει και εγώ. Τίποτα ο χρόνος θα δείξει … ας ελπίσουμε στο καλύτερο!!
   Καλησπέρα και σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο απόγευμα. Σε φιλώ!

  • Ο/Η moodytimes λέει:

   To καταλάβαμε το βάθος της ACTA το θέμα είναι πως οι ιστορίες με τα πνευματικά δικαιώματα έχουν πολλά παραθυράκια νομικά και δεν είναι τόσο απλό να διώξεις κάποιον ποινικά.Δε διαφωνω μαζί σου και καταλαναίνω τι εννοείς αλλα εξακολουθώ να πιστεύω πως δε μπορουν να κερδίσουν αυτό το πόλεμο..είμαστε πάρα μα πάρα πολλοί για τα μέτρα τους.Ας ξεκινήσουν πρώτα με όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σε στυλ «ο Moodytimes υποψήφιος με το ΛΑΟΣ» και μετά βλέπουμε.Εδω θα μαστε για να τα λέμε
   Καλό βραδυ

   • Ο/Η Τελευταίος λέει:

    moodytimes, προς Θεού δεν ήθελα να θίξω κανένα, το ξεκαθαρίζω αυτό! Τώρα, οι διώξεις με στις οποίες αναφέρεσαι, δυστυχώς θα γίνουν πολύ απλές με την ACTA. Άλλωστε αυτό είναι το ζουμί της συμφωνίας αυτής.

    Μακάρι πάντως να υπολειτουργήσει και να μην εφαρμοστεί ποτέ!

    Καλό απόγευμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s