Θα γίνεις ο… Βαλεντίνος μου?


Η 14 Φλεβάρη έχει θεωρηθεί από πολλούς σαν ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η ημέρα των ερωτευμένων.

Η ιδέα καθιερώθηκε από τους Γάλλους το 496 μ.Χ. αλλά στην Ελλάδα άρχισε να εορτάζεται για πρώτη φορά το 1977.
Στην πραγματικότητα όμως την ημέρα αυτή δεν γιορτάζεται η μνήμη του συγκεκριμένου αγίου , ο οποίος δεν μνημονεύεται εξάλλου στα επίσημα χριστιανικά εορτολόγια, τόσο το ορθόδοξο όσο και το καθολικό, αλλά ο θεός Έρωτας, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν ο γιος της θεάς Αφροδίτης και του θεού Άρη.
Σύμφωνα με έναν θρύλο ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν φυλακισμένος σε μια από τις Ρωμαϊκές φυλακές όταν ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακά του, γεγονός που οδήγησε στην εκτέλεσή του. Λέγεται ότι λίγο πριν τον θάνατό του, άφησε στην κόρη του δεσμοφύλακα, ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» (από τον Βαλεντίνο σου), φράση που έχει μείνει μέχρι και σήμερα.
‘Ετσι ο τρόπος αυτός έμεινε ως μία πολύ γλυκιά κίνηση για να μπορέσει κάποιος να εκφράσει τα αισθήματα αγάπης και στοργής , με συμβολικά δωράκια και χειρόγραφες κάρτες.
Εγώ πάλι θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να  περιμένετε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να εκφράσετε την αγάπη σας ή να κάνετε δώρα στο άλλο σας μισό.
Κάνετε καθημερινά μια γλυκιά έκπληξη και κρατήστε την αγάπη και τον έρωτα σας, σαν φωτιά, πάντα αναμμένα !

About melita

Θα 'θελα να φωνάξω τ' όνομά σου, αγάπη, μ' όλη μου τη δύναμη. Να το φωνάξω τόσο δυνατά που να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο, καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει... Τάσος Λειβαδίτης
This entry was posted in Χρόνια πολλά! and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Θα γίνεις ο… Βαλεντίνος μου?

  1. Ο/Η onlyandjustme λέει:

    Πολύ όμορφο!ωραία και η αναδρομή σου!Καλησπέρα!:-)

  2. Ο/Η antony tonino λέει:

    Καλό μεσημέρι Μελίτα μου,
    Κάνουμε καθημερινά μια γλυκιά έκπληξη και κρατάμε την αγάπη και τον έρωτα μας, σαν φωτιά, πάντα αναμμένα !
    Ακόμα θα έλεγα, ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να εκφράσουμε την αγάπη μας ή να κάνουμε δώρα στο άλλο μας μισό.!!!!
    (θα γίνεις η Βαλεντίνα μου?).

    • Ο/Η melita λέει:

      Καλησπέρα Αντώνη.
      Έτσι είναι πρέπει να δείχνουμε στον άνθρωπο μας τα συναισθήματα μας όσο έχουμε την ευκαιρία, δεν είναι δεδομένο… και είναι καλό να το ξέρει.
      Σου εύχομαι να περάσεις όμορφα την ημέρα σου.
      Φιλιά !

      PS. Όσο για την Βαλεντίνα… καταθέστε τις προτάσεις σας μαζί με βιογραφικά, τρεις φωτογραφίες ταυτότητας και ένα αντίγραφο του Ε9, επικυρωμένο από τα ΚΕΠ και στις 12:01 το βράδυ θα γίνει η κλήρωση που θα αναδείξει τον τυχερό 🙂 .

  3. Ο/Η antony tonino λέει:

    Ο Έρωτας είναι εφήμερος, η Αγάπη παντοτινή….Και τα δυο μαζί αλληλοσυμπληρώνονται και δίνουν διάρκεια σε όσες καρδιές αντέχουν στο χρόνο..
    Καλό μεσημέρι!!!.

Σχολιάστε