Μια ευχή… στις νεράιδες των ονείρων…

…ήρθε λοιπόν το βράδυ και οι νεραιδούλες που ήταν υπεύθυνες για τα όμορφα όνειρα, έβαλαν στα σακουλάκια τους μπόλικη νεραιδόσκονη και ετοιμάστηκαν για να χαρίσουν σε μια κοπέλα ένα παραμυθένιο όνειρο. Μία όμως από αυτές ξελογιάστηκε από την ομορφιά της σελήνης και πέρασε την ώρα χαζεύοντας την και έτσι δεν πρόλαβε να γεμίσει με νεραιδόσκονη  όλο το σακουλάκι της ,αφήνοντας το μισό.

Δεν τόλμησε να πει κάτι στις αδερφές της γιατί ήδη την θεωρούσαν αφηρημένη και απρόσεκτη και δεν ήθελε να την μαλώσουν πάλι, έτσι τις ακολούθησε με βαριά καρδιά.

Μπήκαν από το ανοιχτό παράθυρο και είδαν την κοπέλα να κοιμάται, πέταξαν προσεκτικά πάνω από το κεφάλι της είπαν ψιθυριστά κάποια μαγικά λόγια και κάνοντας έναν υπέροχο χορό πήραν την νεραιδόσκονη που είχαν στα σακουλάκια τους και την πέταξαν στα βλέφαρα της.

Και τότε ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό της και ένας μικρός αναστεναγμός βγήκε  από τα χείλη της και η καρδιά της σαν …

«Μπα λάθος θα έκανα», σκέφτηκε  η μικρή αφηρημένη νεράιδα .

«Δεν μπορεί» και για να βεβαιωθεί πήγε και έβαλε το χέρι της στο σημείο της καρδιάς.

«Χτυπάει πιο γρήγορα!Αδερφές μου ελάτε να δείτε!

Αυτό σημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που αυτή κοπέλα δέχτηκε το δώρο μας! Αχ, τι ευτυχία είναι αυτή!» είπε και ήταν έτοιμη να κλάψει από χαρά.

Όταν και οι υπόλοιπες νεράιδες βεβαιώθηκαν για το νέο αυτό άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδάνε και γέμισε το δωμάτιο από το όνειρο της κοιμισμένης κοπέλας.

Πρώτη φορά είδαν τόσα πολλά χρώματα και μουσικές ,αρώματα και εικόνες που ήταν λες και ξεπετάγονταν από κάποιο παραμύθι.

Μάλιστα ήταν τόσα δυνατά τα συναισθήματα που η κοπέλα ένιωθε που τα νιώσανε και εκείνες και η μικρή καρδούλα τους κόντευε να σπάσει από την τόση ευτυχία.

Και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν ,τα χρώματα χάθηκαν και παγωνιά τύλιξε το δωμάτιο.

Και από τα μάτια της κοπέλας αναβλύθηκαν δάκρυα και το κορμί της σπαρταρούσε από τους λυγμούς.

Οι νεράιδες κοίταζαν η μία την άλλη απορημένες, αλλά μία δεν τολμούσε να κοιτάξει τις άλλες στα μάτια. Αυτή η μικρή αφηρημένη νεραιδούλα είχε πάει στο κεφάλι της κοπέλας και προσπαθούσε να την ηρεμήσει με χάδια και τραγούδια …μάταια όμως.

Και τότε γύρισε και μίλησε στις άλλες νεράιδες με σπασμένη φωνή από τα δάκρυα: «Εγώ φταίω για όλα ,ξεχάστηκα και δεν πρόλαβα να γεμίσω το σακουλάκι με τη νεραιδόσκονη του χρόνου και έτσι το όνειρο τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Και χωρίς να το θέλω της έχω κάνει μεγαλύτερο κακό γιατί αν γνώριζα ότι θα ήταν η πρώτη της φορά που θα έβλεπε όνειρο δεν θα σταματούσα να χαζέψω το φεγγάρι, γιατί η πρώτη φορά είναι και η πιο σημαντική για έναν άνθρωπο και τώρα δεν θα μπορέσει να ξαναδεί παραμυθένια όνειρα…»

Όταν ξύπνησε η κοπέλα ένιωσε ένα κενό μέσα της, σαν να της είχαν ξεριζώσει κάτι από τα σωθικά…μια απώλεια σαν να είχε πεθάνει κάτι αγαπημένο αλλά και μια ανεξήγητη πληρότητα ,περίεργο θα μου πείτε αφού είναι τα άκρα αντίθετα.

Και όμως…ένιωσε πληρότητα γιατί επιτέλους βρήκε αυτό που δεν ήξερε ότι έψαχνε…Αυτό που την γέμισε με φως, που την έκανε να χαμογελάει ,που έκανε την καρδιά της να χτυπάει πιο γρήγορα…

Βρήκε επιτέλους το όνειρο της…και μετά…το έχασε.

Τότε παρακάλεσε με όλη τη δύναμη της ψυχής της, τις νεράιδες των ονείρων να την κάνουν να ονειρευτεί ξανά να μην την αφήσουν ξανά μισή, γιατί αυτό ακριβώς ένιωθε, ότι ήταν μισή χωρίς το όνειρο της.

Εμφανίστηκε τότε η μικρή νεραιδούλα και της εξήγησε τι είχε συμβεί και πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε δυστυχώς να γίνει.

«Τότε μην διώξεις το όνειρο μου μακριά» της είπε, «άσε με να το νιώθω, να το ακούω, να του μιλάω ,να γελάω επειδή θα γελάει και ας μην είναι πλέον δικό μου…

Μου το χρωστάς!!»

Και τότε η νεραιδούλα έβαλε όλη τη δύναμη της γιατί δεν μπορούσε να βλέπει τον πόνο και την απελπισία της κοπέλας και προσπάθησε να εκπληρώσει την ευχή της.

Τώρα σίγουρα θα με ρωτήσετε αν τα κατάφερε…Αυτό όμως είναι μία άλλη ιστορία…

Καλό βράδυ ονειράκι μου…

melita 26/10/2010

Advertisements

About melita

Θα 'θελα να φωνάξω τ' όνομά σου, αγάπη, μ' όλη μου τη δύναμη. Να το φωνάξω τόσο δυνατά που να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο, καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει... Τάσος Λειβαδίτης
This entry was posted in Καλό βράδυ!, Παραμύθια, Σταλαγματιές ψυχής & ονείρων ή απλά οι σκέψεις μου... and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Μια ευχή… στις νεράιδες των ονείρων…

    • Ο/Η melita λέει:

      Μου κάνετε ιδιαίτερη τιμή που αποφασίσατε να αναδημοσιεύσετε κάτι που έχω γράψει εγώ.
      Χαίρομαι ειλικρινά που σας άρεσε .Να έχετε ένα όμορφο βράδυ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s